Na de coronabeperkingen mogen wielrenners sinds 1 juli weer in groepen de weg op. Om ervoor te zorgen dat dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt, lanceert wielersportbond NTFU samen met Bicycling de campagne ‘De Echte Wielrenner is een heer, ook in het verkeer’, met ex-profwielrenner en huidig Bicycling-hoofdredacteur Laurens ten Dam in de hoofdrol. Deze campagne sluit naadloos aan bij de Alliantie Samen Fietsen, een samenwerkingsverband van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU en VeiligheidNL. De Alliantie werkt aan meer begrip en samenwerking op het fietspad.

Met hun gezamenlijke imagocampagne breken NTFU en Bicycling een lans voor de wielrenners die zich wel aan de gedragsregels op de weg houden. Een klein deel van de wielrenners gedraagt zich niet zoals het hoort. Zij verpesten het imago van de wielrenner en daar hebben alle wielrenners onterecht last van. “Op sommige plekken is het erg druk met wielrenners en andere weggebruikers. Het belangrijkste is dat we rekening houden met elkaar. Op een vriendelijke manier,” aldus Laurens ten Dam. Hij laat in de campagnevideo zien hoe het moet.

“We merken dat het onderwerp erg leeft onder wielrenners en doen bij deze dan ook een oproep aan alle wielrenners. Alleen samen leveren we een positieve bijdrage aan het imago van wielrenners. Begin bij jezelf: goed voorbeeld doet volgen. En spreek anderen aan op gedrag. Op die manier maakt iedereen het verschil”, zegt manager partnerships Erik Tolboom van wielersportbond NTFU.

Vergelijkbare berichten