Als gevolg van het coronavirus besloot de NS om per 12 mei jl. het meenemen van fietsen in de trein te verbieden. Dit omdat de trein alleen bedoeld was voor noodzakelijke reizen. Alleen vouwfietsen waren toegestaan. Dit betekende voor (vakantie)fietsers dat zij niet langer de trein konden gebruiken bij het voor- en natransport van hun fietstocht. Wij hebben afstemming gehad met collega-organisatie Fietsersbond die als belangenbehartiger, samen met Rover, actief heeft gelobbyd. En met succes: per 1 juli mag de fiets weer mee in de trein. Wel vraagt NS om de fiets vooraf aan te melden via de NS-app of website.

Goed nieuws dus voor alle recreatieve fietsers. Immers, bij het fietsen van een LF-route – bijna altijd een A-B route, wordt de trein vaak gebruikt om weer terug richting huis te reizen of juist het startpunt van de route te bereiken. Door vooraf de fiets aan te melden is voor vertrek te zien of er nog voldoende plek is voor de fiets.

Vergelijkbare berichten