Home » Wat we doen » Belangenbehartiging » Alliantie Samen Fietsen

Samen

Op het fietspad

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse fietspaden. Naast gewone fietsers maken ook wielrenners, e-bikers, toerfietsers en nog veel mensen gebruik van het fietspad. Om de sfeer op het fietspad goed te houden is de Alliantie Samen Fietsen opgericht, een samenwerkingsverband van organisaties die de verschillende gebruikers van het fietspad vertegenwoordigen.

Dit doet de Alliantie door goede voorbeeld geven. Met positieve, praktische en concrete initiatieven vertellen wij wat je kunt doen om drukte en gevaarlijke situaties op het fietspad te voorkomen. Meer informatie vind je op de website van de Alliantie.

Wat we doen

De organisaties die samen de Alliantie Samen Fietsen vormen, werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. Als Alliantie geven we het goede voorbeeld; als vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken we samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren we evenementen, lichten we fietsers voor en zorgen we voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.

Persberichten Alliantie Samen Fietsen

Geslaagd openingsfeestje fietsseizoen
Belangen

Geslaagd openingsfeestje fietsseizoen

Afgelopen zaterdag was het prachtig fietsweer. Als Alliantie Samen Fietsen grepen we dit moment aan om fietsers en andere weggebruikers op te roepen rekening met elkaar te houden: “Fiets vriendelijk, dan gebruikt iedereen het fietspad veilig en met plezier.” Het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen strooide met kudos en complimenten aan alle fietsers die voorbijkwamen.

Een sterke samenwerking van

Meer weten?

Voor vragen over belangenbehartiging.

Marina van Dijk
Belangen

“Goede, aantrekkelijke fietsinfrastructuur draagt bij aan de grote opgave waar ons land voor staat op het gebied van gezondheid, klimaat en kwaliteit van de leefomgeving. ”

Blijf op de hoogte

van onze activiteiten en van fietsrecreatienieuws in het algemeen via onze b2b nieuwsbrief.

Volg ons