Het wordt steeds drukker op de Nederlandse fietspaden. Naast gewone fietsers maken ook wielrenners, e-bikers, handbiker, toerfietsers en nog veel meer mensen gebruik van het fietspad. Om de sfeer op het fietspad goed te houden is de Alliantie Samen Fietsen opgericht, een samenwerkingsverband van organisaties* die de verschillende gebruikers van het fietspad vertegenwoordigen. Nu de zon weer begint te schijnen laait de discussie over de drukte op het fietspad weer op. Tijd voor de Alliantie Samen Fietsen om in actie te komen, want vaak is die ophef onnodig en onterecht.

Bingo op het fietspad

Om fietsers op weg te helpen, heeft de Alliantie Samen Fietsen een bingokaart met maar liefst 23 complimenten voor en door fietsers. De bingokaart is eenvoudig te downloaden via alle websites van de samenwerkende organisaties, zo ook via ons consumentenportal www.nederlandfietsland.nl.

Openingsfeestje

Om de boodschap kracht bij te zetten is er op zaterdag 13 april tussen 11 en 14 uur bij ’t Veerhuys in Beusichem een openingsfeestje. Het complimententeam van de Alliantie Samen Fietsen strooit daar met kudos en complimenten aan iedereen die voorbijkomt. Fietsers wordt gevraagd de bingokaart te downloaden langs te komen!

Over de Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen is een initiatief van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU, VeiligheidNL en Veilig Verkeer Nederland. De organisaties werken allemaal vanuit hun eigen doelstellingen aan veilig, snel en plezierig fietsen. De Alliantie Samen Fietsen geeft het goede voorbeeld op het fietspad; de vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Met elkaar organiseren ze evenementen, lichten ze fietsers voor en zorgen ze voor meer begrip en samenwerking op het fietspad.

Vergelijkbare berichten