Er is veel kennis over recreatief fietsen. Bij ons in huis en bij onze relaties. We zorgen voor beschikbaarheid van deze kennis en geven regelmatig kennissessies over de fietsroutestructuur in Nederland. Zo bracht een Japanse delegatie ook een bezoek aan ons kantoor in Amersfoort. Fietsplatform directeur Eric Nijland praatte ze in twee uur bij over het fietstoerisme in Nederland en met name de Langeafstand Fietsroutes.

Het enthousiasme was duidelijk merkbaar rondom de kwaliteit, veiligheid, service en gemak voor de specifieke doelgroep langeafstandsfietsers. Niet zo vreemd want we weten uit onderzoek dat 53% van de binnenlandse trektochtfietsers bewust kiest voor LF-routes.

Tijdens dit internationale bezoek hebben we niet alleen onze reputatie als beste recreatieve fietsland in de wereld versterkt, we hebben ook van elkaar geleerd. Zo werd maar eens benadrukt dat we in Nederland de fietsmogelijkheden allemaal veel te vanzelfsprekend vinden. Maar dat is het zeker niet. Want ook bij ons is er werk aan de winkel. Wat er volgens ons moet gebeuren lees je in ons toekomstperspectief met bijbehorende actieagenda.

Vergelijkbare berichten