De mobiliteitscijfers van het CBS zijn bijgewerkt met gegevens over 2022. Kijkend naar het fietsen zien we dat er in 2022 bijna 3,8 miljard kilometer is afgelegd tijdens recreatieve fietstochten (fietstoertochten) in Nederland. Tijdens corona waren er nog net iets meer verplaatsingskilometers per fiets, namelijk gemiddeld 4,0 miljard kilometer in 2020 en 2021.

Bijna kwart meer dan pre-corona

Het aantal recreatieve fietskilometers lag in 2022 nog wel ruim 23% boven het niveau van 2019, dus pre-corona. Toen werd ruim 3,0 miljard kilometer afgelegd.

Interessant om te zien dat Nederlanders ook na corona meer zijn blijven bewegen dan voor die tijd. Dat geldt niet alleen voor het toeren, maar ook voor de fiets als vervoermiddel voor recreatieve activiteiten. Ook bij het wandelen is dit terug te zien.

Monica Wagenaar, kennis en onderzoek Fietsplatform

Op onze website hebben we de recentste fietscijfers verwerkt op de pagina Fietsen in cijfers/recreatief fietsen.

Vergelijkbare berichten