Een vraag die steeds prangender wordt. Vanwege de groeiende druk(te) op het fietspad, de grotere diversiteit aan gebruikers en aan de grote snelheidsverschillen. Vanuit de werkgroep recreatieve routes van Tour de Force gaan we samen met ANWB met onze ‘recreatieve gereedschapskist’ op pad. We verzamelen en bundelen ideeën voor maatregelen om de kwaliteit van recreatieve fietsmogelijkheden te verbeteren, evenals ervaringen daarmee. Dit in de wetenschap dat er niet één kant-en-klare oplossing is.

Recent waren er twee bijeenkomsten waarop we de gereedschapskisten letterlijk en figuurlijk konden vullen: het Nationaal Fietscongres was er één van. En ook bij de netwerkmiddag kwamen de kistjes op tafel en gingen we op zoek naar klussers en aanpakkers om een kwaliteitsslag in het recreatieve fietsen te maken. Wie koopt het gereedschap in, wie voelt zich eigenaar van het gereedschap, wie kan het gereedschap goed hanteren. Want alleen dan kan je daadwerkelijk aan de slag met de kwaliteitsslag van het recreatieve fietsen. 

Op 31 oktober 2022 geven we een vervolg aan de workshop via een brede bijeenkomst voor stakeholders in Amsterdam onder leiding van Design Thinkers.  

Vergelijkbare berichten