Op 13 juni organiseert CROW-Fietsberaad samen met het Fietsplatform een kenniscafé Fietsvriendelijke dijkwegen. Tijdens dit (gratis) online kenniscafé worden de onderzoekresultaten van de subjectieve veiligheidcijfers gepresenteerd.

Aanmelden via CROW-Fietsberaad

Onze dijken zijn ideaal voor alle soorten fietsers: van dorp naar dorp voor de boodschappen, of van en naar werk of school. Recreatieve fietsers die mooie routes ontdekken met brede uitzichten op de uiterwaarden en polders, en natuurlijk sportievelingen die wielrennen. Maar ook automobilisten, wandelaars, motorrijders en landbouwverkeer zijn nadrukkelijk aanwezig. Steeds vaker horen we verontruste geluiden over de verkeersveiligheid op deze veelal smalle en bochtige wegen met een uniek karakter. Daarom hebben ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU en VVN onderzoek gedaan naar de subjectieve fietsveiligheid op de Nederlandse dijken. Dit onderzoek is onderdeel en opmaat naar een bredere inventarisatie rondom de veiligheid op de Nederlandse dijken.
 
Tijdens dit kenniscafé worden de onderzoekresultaten van de subjectieve veiligheidcijfers gepresenteerd. Het onderzoek zal nog worden uitgebreid met objectieve data, zoals drukte en ongevalcijfers. Tijdens het Nationaal Fietscongres worden de eerste resultaten kort gepresenteerd, het kenniscafé geeft ons de mogelijkheid om er samen dieper op in te gaan. Ook gaan we graag met jullie in gesprek om te kijken naar de vervolgstappen en oplossingsrichtingen. Klik hier om je aan te melden.

Vergelijkbare berichten