We moesten er lang op wachten: de mogelijkheid om weer over de Afsluitdijk te kunnen fietsen of wandelen. Op 1 en 2 juli mocht het weer even – éénmalig dit jaar zoals het er nu uitziet. Op de natte zaterdag en zonnige zondag kwamen duizenden fietsers om te proeven van het gloednieuwe fietspad aan de Waddenzeezijde. Rijkswaterstaat schat in dat er zo’n 13.000 fietsers en 800 wandelaars over de Afsluitdijk gingen. Niet alleen waren er dus heel veel recreanten; ook de pers deed in grote getalen verslag.

Ellen Dobbelaar, NTFU, in Hart van Nederland (late editie 1 juli, vanaf 07:36)

Een greep uit de berichtgeving:

Ook in Trouw, op 3 juli, een artikel over de eenmalige opening.

Pleidooi voor meer openstellingen

Op zondag 2 juli stond de Fietsersbond met twee kraampjes bij de dijk. Fietsers konden daar een stempelkaart halen en met stempels o.a. een gratis bidon verdienen. Ter plekke werd opnieuw aandacht gevraagd voor meer openstellingen. Fietsersbond trekt daarin op met Fietsplatform, ANWB, NTFU en Wandelnet. De grote opkomst sterkt ons in het belang van de openingen: fietsers en wandelaars willen de dijk kunnen bedwingen. Met de eigen benenwagen of met de fiets. De pendelbus die tijdens de werkzaamheden aan de dijk rijdt kan niet tippen aan het gevoel de dijk zelf ‘bedwongen’ te hebben.

Foto: NTFU

Vergelijkbare berichten