Maandagavond 13 maart kwamen achttien partijen bijeen tijdens het verkiezingsdebat van Omroep Gelderland in Arnhem. Kees Zwaan (Wandelnet) en Eef Meijerman (Vrienden van de Veerponten) waren namens de veerpontencoalitie aanwezig om aandacht te vragen voor de nijpende situatie rondom de Gelderse Veren. Na afloop van het debat ging Eef met de lijststrekkers in gesprek. Allen namen -onder luid applaus van hun aanhang- een exemplaar van de “Behoud de Gelders Veren” petitie in ontvangst. Voor in de onderhandelkamer is er ingelijste afdruk overhandigd.

De teller van de petitie staat inmiddels op het indrukwekkende aantal van 23.250 ondertekeningen. De steun voor de petitie maakt veel indruk op de lijsttrekkers. Heb jij de petitie nog niet ondertekend, doe het dan alsnog. Zo houden we richting de coalitievorming de druk er samen op.

Provincie Gelderland verantwoordelijk voor regierol

Tijdens het interessant en belangwekkend Groot Geldersverendebat op 27 januari jl. waren 10 Gelderse politieke partijen aanwezig. Zowel VVD, CDA, D66, CU, GL, SP, PVDA, 50plus, PvdD en BBB zijn van mening dat de regierol voor het behoud bij de Provincie Gelderland ligt, inclusief vrijmaken van benodigde middelen. Kleine verschillen tussen de partijen zijn er in de mate van ondersteuning, bijvoorbeeld zachte lening of concessievergoeding. 

Vergelijkbare berichten