Het Fietsplatform maakt deel uit van de Alliantie Samen Fietsen. Deze alliantie is in het najaar van 2017 tot stand gekomen en bestaat uit partijen die één of meerdere gebruikersgroepen van het fietspad vertegenwoordigen en/of zich bezighouden met de veiligheid van (recreatieve) fietsers: ANWB, Fietsersbond, KNWU, VeiligheidNL, Wielersportbond NTFU en dus het Landelijk Fietsplatform.

Insteek is dat vertegenwoordigers van de verschillende gebruikersgroepen van het fietspad (sportief, recreatief, utilitair) samenwerken om drukte en gevaarlijke situaties op het fietspad zoveel mogelijk te voorkomen. Elke partij vanuit haar eigen kracht en voor haar eigen achterban, maar met oog voor de belangen van de andere gebruikers. Met positieve, praktische en concrete initiatieven en nieuwe en bestaande (educatie)campagnes. Zo leiden NTFU en KNWU wegkapiteins op om veilig te fietsen in groepen. En krijgen bij Start2Bike racefietsers les van de NTFU in de basisvaardigheden van het racefietsen. De Fietsersbond geeft kinderen en senioren les in veilig en zelfbewust fietsen.

Kijk voor meer informatie op de  website alliantiesamenfietsen.nl

Vergelijkbare berichten