De petitie tegen verplicht reserveren voor de fiets, en voor meer fietsplekken in de trein is al ruim 10.000 keer getekend. Samen met Rover, Fietsersbond en Wielersportbond NTFU startten we deze petitie eerder deze maand als reactie op het plan van NS om een fietsreservering verplicht te stellen. Met de petitie hopen we NS te overtuigen af te zien van de verplichte fietsreservering.

Juist nu door de coronacrisis minder mensen gebruik maken van de trein voor woon/werkverkeer moet er voldoende ruimte zijn om fietsers te vervoeren zonder drempels op te werpen. Het groot aantal ondertekeningen geeft aan dat het onderwerp leeft bij reizigers. “De reiziger is flexibel, het vooraf reserveren van een reis past daar niet bij”, stelt Rover-directeur Freek Bos. “Bovendien biedt een reservering alsnog geen garantie op een plek, fietsplekken kunnen tenslotte ook worden ingenomen door kinderwagens, wmo-hulpmiddelen of fietsen die vanwege vertraging niet meekonden in een gereserveerde trein.”

NS is gevraagd te kijken naar oplossingen om meer fietsplekken te creëren. Te denken valt aan demonteerbare banken of ophangsystemen. We roepen reizigers die de petitie nog niet getekend hebben op om dat alsnog te doen.

Ondertekeningen petitie

Vergelijkbare berichten