Na overleg tussen staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en de vervoersbedrijven en consumentenorganisaties is besloten dat het makkelijker moet worden om – buiten de spits – met de fiets in de trein te reizen. Op weekend- en feestdagen wordt dit goedkoper en soms gratis. Vooral in toeristengebieden moeten er meer mogelijkheden komen met de fiets in een stoptrein te kunnen. Een speciaal tarief moet dagjesmensen stimuleren vaker met hun fiets de trein pakken, aldus een artikel in Metro.

OV-fiets

De NS zet nog verder in op fietsgebruik, zo meldt het ANP. Omdat de vraag naar OV-fietsen heel snel stijgt gaat de NS haar voorraad OV-fietsen met minimaal 3000 stuks uitbreiden. De NS heeft momenteel 8500 huurfietsen op zijn stations staan. Elk jaar  worden ruim 1,5 miljoen ritten gemaakt met de OV-fietsen die er nu zijn. Dat stijgt waarschijnlijk met 200.000 per jaar.  Voor de meeste reizigers is het station niet de eindbestemming. Zij gebruiken de OV-fiets om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken of voor een zakelijke afspraak.

Vergelijkbare berichten