Deze week zijn de handtekeningen gezet onder de overeenkomst voor de aanleg van de fietsbrug tussen Nieuwer Ter Aa en Breukelen. De brug komt in plaats van de veerpont over het Amsterdam-Rijnkanaal. Een mooi resultaat van onze gezamenlijke lobby met actiecomité Laat ons niet zwemmen, Fietsersbond, Te Voet, Vrienden van de Voetveren en Wandelnet.

Succesvolle petitie

Afgelopen zomer (dinsdag 28 juni) boden we de petitie ‘De pont bij Nieuwer ter Aa moet blijven’ aan de Tweede Kamer aan. Leden van de vaste Kamercommissie IenW namen de handtekeningen in ontvangst. Onder hen waren Kamerleden van VVD, PVV, CDA, PvdA, GroenLinks, SGP en BBB. Ruim 6400 mensen ondertekenden deze petitie, waarvan een groot deel uit de regio. De enorme steun zorgde voor inkeer bij minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat tot inkeer.

Jullie hadden gelijk, wij hadden het fout

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat

Tijdens het zetten van de handtekening in het dorpshuis van Nieuwer Ter Aa, gaf de Minister -in het bijzijn van veel belangstellende- eerlijk toe dat hij het fout had. Handtekeningen onder de overeenkomst werden gezet door de minister, gedeputeerde André van Schie van de provincie Utrecht en wethouder Frank van Liempdt van de gemeente Stichtse Vecht.

De Veerpontencoalitie

Veerponten behoren voor fietsers en wandelaars tot hun hoofdwegennet. Maar de veren in Nederland staan steeds meer onder druk. Eind 2022 ontstond daarom de Veerpontencoalitie: een samenwerkingsverband van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, TeVoet, Ver. Vrienden van de Veerponten en Wandelnet. De coalitie zet zich met de gezamenlijke lobby in voor een duurzaam verenbestand. En als het echt niet anders kan, dan biedt een brug uitkomst – zoals tussen Breukelen en Nieuwer Ter Aa.

Vergelijkbare berichten