Op de jaarlijkse Fietsplatform vrijwilligersdag zetten we onze ‘stille krachten’ in het zonnetje. Dit jaar, op zaterdag 30 september, was dat wel heel letterlijk. Onderweg naar Assen werden we al getrakteerd op prachtige vergezichten met dauw over het landelijk gebied. Eenmaal in buurtcentrum de Schulp brak de zon echt door. Koffie, thee en wat lekker stond al klaar! Na een toelichting van Eric Nijland over de activiteiten van Fietsplatform zoomde Marina van Dijk in op de belangenbehartiging. De kroketten en kaassoufflés waren weer present tijdens de lunch. Een goede bodem voor de leukste activiteit van de dag: een rondje fietsen.

Tijdens de route stonden we een aantal keer stil; bij een goede en slechte stad-landverbinding, een wel heel smal fietspad en een kruising die door de inrichting van het wegdek voor onveilige situaties zorgt. Vrijwilliger Fred van den Beemt -wonende in Assen- had de taak van routemaker op zich genomen. De route nam ons mee door bossen, heide en een 150.000 jaar oud ijstijdlandschap. Zo is het Drentse Aa gebied, met haar beken, een restant van de ijstijd. Verder deden we het fietspad langs het de oude spoorlijn tussen Assen en Stadskanaal aan. En.. een foto bij de Hunebedden kon natuurlijk niet ontbreken. Bij terugkomst in het buurtcentrum was er genoeg om over na te kletsen!

We kijken terug op een geslaagde dag en bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme – ook zij die er niet bij konden zijn in Assen. Het geeft ons volop energie om van Nederland het beste fietsland te maken!

Vergelijkbare berichten