Fietsplatform is hét kennis- en coördinatiepunt voor het recreatieve fietsen in Nederland. We zetten ons met veel enthousiasme in voor optimaal fietsplezier: veilig en aantrekkelijk. Onze focus ligt op de landsdekkende fietsroutestructuur. We beheren de Langeafstand Fietsroutes ofwel LF-routes. Daarnaast helpen we provincies en regio’s om de kwaliteit van de knooppuntroutes te bewaken. We faciliteren kennisdeling, zowel binnen Nederland als internationaal. En we komen op voor de belangen van recreatieve fietsers en helpen hen op weg.

Op het bureau van Fietsplatform in Amersfoort is een vacature voor een medewerker routes (32 uur).

De functie

Je helpt mee aan het behoud, de doorontwikkeling en de ontsluiting van de landelijke fietsroutestructuur. Je coördineert het beheer, de kwaliteit en de vernieuwing van de LF-routes. Je doet dit in afstemming met weg- en netwerkbeheerders en met vrijwilligers.

Je belangrijkste taken

 • kwaliteitsmanagement LF-routes: tracering en beheer/onderhoud van de bewegwijzering; specifiek
  • verzorgen onderhoudscontracten
  • voorbereiden en begeleiden van route-inspecties
  • behandelen van verbetervoorstellen en tracéstudies
  • vrijwilligersmanagement
  • advisering bij vragen van netwerkbeheerders.
 • kwaliteitsbewaking routenetwerken: beheer meldsysteem, signaleren en aankaarten knelpunten.
 • zorgdragen voor correcte weergave van routes in de Routedatabank, Meldpunt Routes, op de portal nederlandfietsland.nl en in de LF-app en publicaties.

Wat breng je mee?

Je bent een netwerker met minimaal HBO-werk/denkniveau en minstens drie jaar relevante werkervaring. Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Verder ben je proactief en gestructureerd. Je kunt goed zelfstandig en aan meerdere projecten tegelijk werken, en bent flexibel ingesteld. Kennis van GIS en affiniteit met fietsrecreatie zijn een pré.

Wat bieden we jou?

 • een marktconform salaris gebaseerd op de CAO ANWB (max. € 4.408,38 bij een 38-urige werkweek)
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en thuiswerkmogelijkheden
 • een mooi kantoor in Amersfoort, op 5 minuten lopen van het NS-station
 • en bovenal: een uitdagende en afwisselende baan.

Aanstelling is vooralsnog voor een periode van een jaar.

Solliciteren

Sollicitaties uitsluitend via e-mail. Mail je motivatie en CV aan info@fietsplatform.nl, t.a.v. Eric Nijland (directeur). Vermeld als onderwerp: vacature medewerker routes. Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan met Eric Nijland, tel. 033 – 465 36 56.

S.v.p. geen acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Vergelijkbare berichten