Op de jaarlijkse Fietsplatform vrijwilligersdag zetten we onze ‘stille krachten’ in het zonnetje. Zaterdag 24 september 2022 lukte dat weliswaar niet letterlijk, maar daar is onze dank richting de LF-vrijwilligers niet minder door.

Het is vaste prik in de jaaragenda: de zaterdag na Prinsjesdag staat de vrijwilligersdag gepland. Voor ons geen troonrede met miljoenennota, maar wel een moment om in te gaan op de algemene ontwikkelingen en plannen van het Fietsplatform. Dit jaar waren we – net als in 2018 –  te gast in Gouda. Toen kon door enorme regen de fietstocht niet doorgaan; dit jaar gingen we in de herkansing en waren de weergoden ons gelukkig iets beter gezind. 

Naast de vaste ingrediënten: lunch, bijpraten door directeur Eric Nijland en de fietstocht was er een interessante spreker. Historicus Henk-Jan Dekker onderzoekt het fietsbeleid in Nederland op verschillende overheidsniveaus tussen 1920 en nu. Hij vertelde boeiend over de lange politieke strijd die resulteerde in het hoge fietsniveau van vandaag. Maar ook de rol van organisaties als ANWB, Fietsersbond en Fietsplatform kwam aan bod. Inspirerend om ‘samen’ de archieven in te duiken en de invloed van de sociale bewegingen door de tijd heen te zien.

We kijken terug op een geslaagde dag en bedanken alle vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme – ook zij die er niet bij konden zijn in Gouda. Het geeft ons volop energie om van Nederland het beste fietsland te maken!

Vergelijkbare berichten