Collega-organisatie Wielersportbond NTFU organiseerde op 26 juni een online sessie over hun Wielersportmonitor 2023. Jos van Schijndel, Onderzoek en beleid NTFU, had speciaal voor professionals uit de recreatieve sector een maatwerk presentatie gemaakt.

Cijfers belicht

Uit de Wielersportmonitor 2023 die eerder dit jaar is gepresenteerd blijkt dat er 900.000 wielersporters van 18 jaar en ouder in Nederland zijn. Zo’n 87.000 wielersporters startten tijdens de coronapandemie met het beoefenen van de wielersport. Jos van Schijndel liet zien hoeveel wielrenners, mountainbikers en gravelbikers er per provincie zijn. Veel wielersporters beoefenen meerdere disciplines. Zij doen bijvoorbeeld aan wielrennen en aan gravelbiken. De cijfers daarvan staan gebundeld in losse factsheets.

Gewenst: uitgaven in beeld

De informatieve sessie gaf heldere inzichten. Daarnaast kwam de wens naar voren om, naast alle cijfers die er al zijn, ook de uitgaven tijdens een sportieve fietstocht in beeld te krijgen. Deze wens was er al bij de NTFU zelf, maar werd nu ook door een aantal deelnemers specifiek genoemd.

De gehele wielersportmonitor en de losse factsheets staan op onze site bij Fietsen in Cijfers, onderdeel Publicaties van derden.

Vergelijkbare berichten