Als coördinatiepunt voor het recreatief fietsen verzamelen en delen we kennis. Het verzorgen van kennissessies over de fietsroutestructuur in Nederland past daar goed bij. Een delegatie uit Brazilië vroeg ons ook om uitleg over het unieke Nederlandse systeem. Fietsplatform directeur Eric Nijland praatte hen vandaag bij.

De delegatie bestond uit drie medewerkers van de Niterói de Bicicleta (NdB) uit Rio de Janeiro. We ontvingen coördinator Filipe Simões, programmadirecteur onderwijs Helena Porto en João Boechat, programmadirecteur Infrastructuur. Sinds de oprichting in 2013 werkt de organisatie aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur van de stad. De focus ligt op duurzaamheid en het bevorderen van een gezondere levensstijl voor alle inwoners.

Onderdeel van hun kennismaking met Nederland fietsland was natuurlijk ook een fietstochtje via de fietsknooppunten. In de middag volgde voor de Brazilianen nog een afspraak met toelichting op het Nederlandse systeem van de OV-fiets. 

Tijdens dit internationale bezoek hebben we niet alleen onze reputatie als beste recreatieve fietsland in de wereld versterkt. Ook kwam ter sprake dat goede fietsmogelijkheden geen vanzelfsprekendheid zijn. Er is nog steeds werk aan de winkel. Wat er volgens ons moet gebeuren staat in ons toekomstperspectief met bijbehorende actieagenda.

Vergelijkbare berichten