Inmiddels staat de teller van de petitie ruim over de 23.000. Via onderstaande mail zijn alle ondertekenaars donderdagavond 23 maart op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen.

Beste ondertekenaar van de petitie ‘Behoud de Gelderse veren’,

Namens de Veerpontencoalitie van ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, TeVoet, Ver. Vrienden van de Veerponten en Wandelnet wil ik jullie informeren over de stand van zaken. Na drie maanden zijn er meer dan 23.000 ondertekenaars van de petitie, een heel mooi aantal. Bedankt voor je steun!

Eind januari stond het belangwekkend Groot Gelders Verendebat op het programma. Naast tien provinciale politieke partijen, waren ook vertegenwoordigers van de oevergemeenten, exploitanten van Gelderse veerponten en de veerpontencoalitie aanwezig. Alle 10 aanwezige partijen, VVD, CDA, D66, CU, GL, SP, PVDA, 50plus, PvdD en BBB zijn van mening dat de regierol voor het behoud bij de Provincie Gelderland ligt, inclusief vrijmaken van benodigde middelen. Een mooie verzilvering van de petitie!

Tijdens het verkiezingsdebat van Omroep Gelderland kwamen op maandagavond 13 maart achttien partijen bijeen in Arnhem. Ook de veerpontencoalitie was aanwezig. Na afloop van het debat namen alle lijsttrekkers -onder luid applaus van hun aanhang- een exemplaar van de “Behoud de Gelders Veren” petitie in ontvangst. Voor in de onderhandelkamer is er ingelijste afdruk overhandigd.

Ook de komende periode blijven we ons nog volop inzetten, met name rondom de coalitievorming. Op korte termijn zal er nog een officieel moment plaatsvinden. We hopen uiteraard dat de petitie en de lobby zal leiden tot een goede oplossing om de veren in de vaart te houden, met behoud van de dienstregeling en betaalbare tarieven.

Hoe meer handtekeningen, hoe groter de kans. Wij zullen daarom op blijven roepen om te tekenen en we rekenen op jullie steun. Dat kan bijvoorbeeld, door op sociale media onze berichten door te sturen en de hashtag #ikveeropjou te gebruiken. Én je vrienden, familie en kennissen te attenderen op de petitie.

Met vriendelijke groet, namens de Veerpontencoalitie
Marina van Dijk, Fietsplatform

Vergelijkbare berichten