NABO’s

Niet Actief Beveiligde Overweg

Fietsers en wandelaars komen steeds vaker voor een voorgoed afgesloten spoorwegovergang te staan. Kleine overwegen verdwijnen en al het verkeer moet over die paar grote overwegen.

ProRail wil de komende jaren zoveel mogelijk onbewaakte overwegen opheffen. Beveiligde overwegen zijn namelijk veiliger. Van alle spoorwegovergangen in Nederland is zo’n vijf procent nog onbewaakt. De Adviesgroep Infrastructuur en Recreatie – waaronder het Fietsplatform – vindt het belangrijk dat een deel van deze overwegen open blijft voor recreanten.

Berichten NABO’s

Noodzaak Tunnel Leyduin
Belangen

Noodzaak Tunnel Leyduin

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemstede heeft besloten om toch niet te investeren in een tunnel naar landgoed Leyduin. Dit betekent dat na de afsluiting van de Niet Actief Beveiligde Overweg (NABO) door ProRail een belangrijke verbinding voor wandelaars en fietsers verdwijnt

Rekening te snelle afsluiting onbeveiligde overwegen voor recreanten en omwonenden
Belangen

Rekening te snelle afsluiting onbeveiligde overwegen voor recreanten en omwonenden

Vanuit adviesgroep Infrastructuur en Recreatie, waar we als Fietsplatform bij zijn aangehaakt, is een brief aan Staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat verstuurd. We trekken aan de bel omdat onbeveiligde overwegen in Nederland in sneltreinvaart verdwijnen zonder dat er een goed en veilig alternatief is voor recreanten en omwonenden. 

Een sterke samenwerking van

Meer weten?

Voor vragen over belangenbehartiging.

Marina van Dijk
Belangen

“Goede, aantrekkelijke fietsinfrastructuur draagt bij aan de grote opgave waar ons land voor staat op het gebied van gezondheid, klimaat en kwaliteit van de leefomgeving. ”

Blijf op de hoogte

van onze activiteiten en van fietsrecreatienieuws in het algemeen via onze b2b nieuwsbrief.

Volg ons