Home » Wat we doen » Belangenbehartiging » Afsluitdijk

Wij willen fietsen

Afsluitdijk

Ineens was daar in maart 2019 dat bericht: Rijkswaterstaat sluit het fietspad op de Afsluitdijk af, vanwege het werk om de dijk te versterken.  Een absurd lange termijn. Logisch dat veel mensen dachten dat het een 1 aprilgrap was. Helaas. Het was Rijkswaterstaat menens.

Het voor binnen- en buitenlandse recreatieve en sportieve fietsers en wandelaars iconische fietspad is al afgesloten sinds april 2019. In eerste instantie voor drie jaar, maar al snel bleek dat de dijk minimaal tot 2025 afgesloten zou zijn. Er is alleen busvervoer beschikbaar als alternatief. Samen Fietsersbond, Wandelnet en wielersportbond NTFU vinden we dat er meer mogelijkheden moeten komen om fietsen en wandelen mogelijk te maken tijdens de renovatie van de Afsluitdijk.


Wat hebben we bereikt?

Dankzij onze gezamenlijke lobby ging de Afsluitdijk in de zomer van 2019 vier keer open voor fietsers. Ook in 2023 is er voorzien in een openstelling. Tot die tijd rijdt er een gratis fietsbus.
Vanaf 2024 worden er extra haltes toegevoegd aan de fietsbus.Petitie ondertekeningen


Persberichten Afsluitdijk

Een sterke samenwerking van

Meer weten?

Voor vragen over belangenbehartiging.

Marina van Dijk
Belangen

“Goede, aantrekkelijke fietsinfrastructuur draagt bij aan de grote opgave waar ons land voor staat op het gebied van gezondheid, klimaat en kwaliteit van de leefomgeving. ”

Blijf op de hoogte

van onze activiteiten en van fietsrecreatienieuws in het algemeen via onze b2b nieuwsbrief.

Volg ons