kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

LF Zuiderzeeroute

beeldmerk LF Zuiderzeeroute De LF Zuiderzeeroute is de tweede LF-icoonroute in de reeks. De LF Maasroute is in 2019 als eerste LF icoonroute geopend. Afgeleid van de bestaande LF21, LF22 en LF23 is voor de Zuiderzeeroute een nieuw tracé vastgesteld, in nauw overleg met regionale en lokale stakeholders. Ingezet is hierbij op optimale beleving van de voormalige Zuiderzee.

Bewegwijzering
Goede doorgaande bewegwijzering is één van de pijlers van de nationale icoonroutes. De bestaande uitvoering van LF-bewegwijzering dateert al van 1989. De transitie van het LF-netwerk is hét moment om de bewegwijzering aan te pakken. In Friesland werden in februari al de eerste nieuwe bordjes geplaatst; andere provincies en regio's volgden daarna. De borden voor het deel van de route op de Veluwe zijn in productie en zullen medio juli geplaatst zijn. En dan is de cirkel rond en kunnen fietsers één uniform bordje volgen voor de volledige 440 km.

bordje LF ZuiderzeerouteMet de nieuwe bewegwijzering is nadrukkelijk rekening gehouden met de wensen van de fietser (eenvoudiger én duidelijker) en de regionale beheerders (compacter).  

Naast de verbeterde tracering en nieuwe routebordjes is er ook een handige nieuwe fietsgids, bijbehorende gratis app én een eigen website: www.lfzuiderzeeroute.nl, gelanceerd op 16 juni 2020.