kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Projecten in ontwikkeling

Het LF-netwerk transformeert naar een set van zo'n tien nationale icoonroutes. Dit is een project van meerdere jaren. Insteek is om een select aantal routes door te ontwikkelen tot dé toproutes voor vakantiefietsers.

Focus ligt op sterke thema’s en op meer gemak en beleving. Behalve voor langeafstandsfietsers worden de LF-icoonroutes, met behulp van de aansluitende knooppuntroutes, ook ontsloten voor dag- en weekendtochten. Naast de nationale LF-icoonroutes zijn er regionale iconische routes als de Elfstedenroute, Van Goghroute, Berkelroute etc.

De eerste LF icoonroute is in 2019 gerealiseerd: de LF Maasroute. Zomer 2020 zijn de LF Zuiderzeeroute (eerder een samenstelling van LF21, LF22 en LF23) en LF Kustroute aan het rijtje LF-icoonroutes toegevoegd. In 2021 is de LF Waterlinieroute als nieuwe LF-icoonroute erbij gekomen.

Wat de daaropvolgende routes zullen zijn, wordt in overleg en na een uitgebreide evaluatie bepaald. We vragen aan regioiopartners welke ideeën zij hebben. Een adviescommissie LF-routes - met meedenkers vanuit verschillende invalshoeken -  helpt om te komen tot een evenwichtig voortschrijdend landelijk plan van aanpak.

Onderstaande videocompilatie geeft een mooie kijk op de vier gerealiseerde routes.

Naar boven