kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Projecten in ontwikkeling

Het LF-netwerk transformeert naar een set van zo'n tien nationale icoonroutes. Dit is een project van meerdere jaren (streven: 5 jaar). Insteek is om een select aantal routes door te ontwikkelen tot dé toproutes voor vakantiefietsers (“die moet je gedaan hebben!”).

Focus ligt op sterke thema’s en op meer gemak en beleving. Behalve voor langeafstandsfietsers worden de LF-icoonroutes, met behulp van de aansluitende knooppuntroutes, ook ontsloten voor dag- en weekendtochten. Naast de nationale LF-icoonroutes zijn er regionale iconische routes als de Elfstedenroute, Van Goghroute, Berkelroute etc.

De eerste LF icoonroute is gerealiseerd: de LF Maasroute. De LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute staan in de steigers. Wat de daaropvolgende routes zullen zijn, wordt in overleg bepaald. We vragen aan regioiopartners welke ideeën zij hebben. Een adviescommissie LF-routes - met meedenkers vanuit verschillende invalshoeken -  helpt om te komen tot een evenwichtig voortschrijdend landelijk plan van aanpak .

Naar boven