kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Fietsers Welkom

foto Fietsers Welkom!Voor recreatieve fietsers is een gedegen overzicht van bedrijven die ‘fiets-minded’ zijn een uitkomst. Binnen het label Fietsers Welkom! is een netwerk van zo'n 1000 locaties langs LF-routes en fietsknooppuntroutes opgebouwd waar fietsers kunnen rekenen op een gastvrij ontvangst.

Landelijk en controleerbaar label

De aangesloten bedrijven geven de fietser verschillende zekerheden die belangrijk zijn voor een geslaagde fietsdagtocht of fietsvakantie. Op regionaal niveau waren al soortelijke initiatieven. Het Fietsplatform vond het echter wenselijk dat, in het belang van fietsers in Nederland, er een landelijk en controleerbaar label is met bedrijven die aan dezelfde criteria voldoen.

Aanmelden ondernemers

Ondernemers van horecabedrijven en verblijfsaccommodaties kunnen hier meer lezen en zich aanmelden voor het landelijke label Fietsers Welkom!. Een aangesloten bedrijf krijgt een eigen pagina op nederlandfietsland.nl en wordt vermeld op onder meer de LF Basiskaart, in fietsapps en in de online fietsrouteplanner. 

Steunmaatregel 2020/2021: veel bedrijven hebben hun omzet door het coronavirus sterk zien teruglopen. Omdat fietsvriendelijke horeca en logies van vitaal belang zijn voor het fietstoerisme in Nederland willen we deze bedrijven een steuntje in de rug bieden. Dit doen we door de deelname aan Fietsers Welkom! t/m december 2021 kosteloos te maken. Concreet betekent dit dat het Fietsplatform de kosten voor deelname t/m december 2021 op zich neemt. We hopen natuurlijk dat een onderneming na die periode aangesloten blijft, maar stellen geen voorwaarden aan dit initiatief.