kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen

Aangesloten organisaties

In het bestuur van het Landelijk Fietsplatform zijn vertegenwoordigd:

ANWB
logo ANWBDe Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB is met ruim 4 miljoen leden de grootste vereniging in Nederland. De ANWB komt op voor de belangen van de leden op het gebied van vakantie, vrije tijd en mobiliteit. Daarnaast biedt de ANWB producten en diensten op het gebied van hulpverlening, reizen, informatie, advies en verzekeringen. De ANWB is de initiatiefnemer geweest voor de oprichting van het Fietsplatform.
Naar website ANWB

Fietsersbond
FietsersbondDe Fietsersbond is de belangenbehartiger voor alle 13,5 miljoen fietsers in Nederland en zet zich succesvol in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen, fietsen te stallen en voor betere fietsroutes. De Fietsersbond heeft ruim 35.000 leden, 150 lokale afdelingen in het land en 1.500 actieve vrijwilligers die zorgen dat de belangen van fietsers overal in Nederland meetellen.
Naar website Fietsersbond

Wielersportbond NTFU    
logo NTFU nwWielersportbond NTFU behartigt de belangen van de sportieve fietser. Ze zetten zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. Samen met haar verenigingen en partners bieden ze ruim 65.000 sportieve fietsers mooie toertochten, trainingen en clinics, praktische kennis over de wielersport én aantrekkelijke producten en diensten.
Naar website Wielersportbond NTFU

Andere samenwerkingspartners:

Rai vereniging, afdeling fietsen
logo Rai VerenigingDe RAI Vereniging is de vertegenwoordiger van fabrikanten en importeurs van wegtransportmiddelen, waaronder ook voor fietsen (RAI: Rijwiel- en Automobiel Industrie). De vereniging maakt zich sterk voor een zo gunstig mogelijk ondernemersklimaat in de mobiliteitsbranche. Binnen deze branche is de RAI de enige vertegenwoordiger van ‘de industrie’ en als zodanig een belangrijk gesprekspartner en aantrekkelijke partij om mee samen te werken.
Naar website Rai vereniging

logo De Groene KoepelDe Groene Koepel
Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsaccommodatie in Nederland en vlak over de grenzen, waaronder het netwerk van Natuurkampeerterreinen, Trekkershutten en GroepsNatuurkampeerterreinen. De focus ligt op natuurbeleving, duurzaamheid, cultuurhistorie en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
Naar website De Groene Koepel

Recron
logo RecronRECRON streeft naar een zo optimaal mogelijk ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van ruim 2.000 leden. RECRON kent een gedecentraliseerde organisatie gericht op regio´s en bedrijfsgroepen (waaronder Kampeer- en Bungalowbedrijven). Iedere regio en bedrijfsgroep heeft een eigen bestuur.
Naar website Recron

Koninklijke Horeca Nederland
logo KHNKoninklijke Horeca Nederland (KHN) is dé brancheorganisatie voor de horecaondernemer en telt ca. 20.600 leden. De organisatie kent zeven sectoren met een eigen bestuur en sectormanager, o.a. voor Hotels, voor Restaurants en voor Toerisme, Recreatie, Sport en Cultuur.
Naar website KHN

NBTC Holland Marketing
NBTC Holland MarketingNBTC Holland Marketing is de leidende destinatiemarketingorganisatie die het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Nederland bevordert middels de merken Holland en Lekker weg in eigen land. Het NBTC is actief in Europa, Azië en Noord-Amerika.
Naar website NBTC

VVV Nederland
logo VVVVVV Nederland ontwikkelt 'VVV' tot een toonaangevend merk op het gebied van recreatie, toerisme en vrije tijd in Nederland. VVV Nederland ondersteunt en coördineert een landelijk netwerk van professionele VVV organisaties en exploiteert een uitgekiend assortiment cadeaubonnen. Kernbegrip bij het realiseren van de missie is gastheerschap. Voor toeristen, bezoekers en inwoners. Ten dienste van het bedrijfsleven en de overheid.
Naar website VVV Nederland

Verder tal van specifieke organisaties op het gebied van recreatie, natuur & landschap en vervoer. Een greep: Staatsbosbeheer, Vereniging Vrienden op de Fiets, Stichting Bed and Breakfast Nederland, Stayokay, Nivon, Vereniging Vrienden van de Voetveren en NS.

Over de grens
logo ECF EuroveloVoor de internationale informatie- en kennisuitwisseling onderhoudt het Fietsplatform nauw contact met de in Brussel gevestigde European Cyclists' Federation (ECF).
Het Europese fietsroutenetwerk EuroVelo is een project van de ECF, in samenwerking met nationale en regionale partners.

logo Dutch Cycling Embassy Het Fietsplatform is ook aangesloten bij DCE (Dutch Cycling Embassy) en werkt daarmee samen aan internationale kennisdeling op het gebied van het fietsen.