kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Zeeland investeert in extra voorzieningen voor fietsers

Gepubliceerd op donderdag 2 juli 2020

Zeeland investeert in extra voorzieningen voor fietsers

In 2019 kreeg Zeeland vanuit de Kwaliteitsmonitor fietsregio's een beoordeling van 5 sterren. De provincie wil graag deze 5 sterren behouden en investeerde in extra voorzieningen voor de recreatieve fietser: 19 picknick-plekken, 31 fietsoplaadzuilen en 89 overzichtspanelen.

Routebureau VVV Zeeland heeft hard gewerkt aan het upgraden en updaten van het fietsknooppuntennetwerk Zeeland. De extra fietsvoorzieningen zijn gerealiseerd dankzij een subsidieregeling waarin de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten samen de kosten hebben gedeeld. "Investeren in fietsvoorzieningen is één onderdeel om de kwaliteit van het fietsnetwerk hoog te houden. De nieuw gerealiseerde fietsvoorzieningen dragen bij aan de kwaliteit van het fietsnetwerk in Zeeland. Op deze manier zijn we tegemoet gekomen aan de vraag en behoefte van de fietsers. We hopen dan ook dat zij gaan genieten van de nieuwe voorzieningen”; zo zegt Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland.

De recreatieve fietser waardeerde het fietsen in Zeeland met een 8,3. Voor deze waardering is gekeken naar het kwalitatieve fietsroutenetwerk, de fietsvoorzieningen, de informatievoorziening, horeca en schoonheid tijdens de fietstocht. De beleving is in Zeeland met een hoog cijfer gewaardeerd. “Met de uitbreiding en upgrade van de fietsvoorzieningen hopen we de 5 sterren in onze provincie te behouden”; aldus Dick van der Velde, gedeputeerde Provincie Zeeland.