kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Websites LF-icoonroutes vernieuwd

Gepubliceerd op woensdag 21 april 2021

Websites LF-icoonroutes vernieuwd

Alweer twee jaar geleden is de eerste LF-icoonroute website gelanceerd: de LF Maasroute website. Mede op basis van feedback van fietsers en routepartners hebben we recent de website verder verbeterd. Ook de LF Zuiderzeeroute en de LF Kustroute zijn vernieuwd. Achter de schermen is de nog te lanceren LF Waterlinieroute meegenomen. Het vinden van de juiste informatie voor een geslaagde fietsvakantie is nu nog makkelijker.

Uiterlijk zijn de sites grotendeels onveranderd gebleven. De aanpassingen zijn er vooral op gericht dat de sites intuïtief nog beter werken. Zo is de zichtbaarheid van de symbolen op de kaart verbeterd, en heeft het filter bij de kaartweergave een opknapbeurt gekregen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen. 

  • De fietsvriendelijke overnachtingsadressen met het Fietsers Welkom! label zijn verplaatst van ‘zien & beleven’ naar ‘plan je fietstocht’
  • ‘Services’ is hernoemd naar ‘goede voorbereiding’ en staat nu in het primaire menu. De fietsrs vindt er alle informatie voor een goede voorbereiding thuis. Denk aan: Wat neem ik mee?, Ga ik met de trein naar het beginpunt?, Welke fietsgids is er van de route? 
  • Op de homepage is direct de fietsgids te bestellen en de GPX-track te downloaden.
  • Er is een nieuwsfeed met de laatste nieuwsberichten van nederlandfietsland.nl.
  • Het onderdeel ‘verhalen & ervaringen’ is overzichtelijker door het terugbrengen van de filteropties.
  • Dankzij een secundair menu is het makkelijk om te switchen tussen de verschillende LF-icoonroute websites.
  • Zoeken binnen de website kan nu ook, door de toegevoegde zoekbalk.