kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Vierde fietsbelevingsproject in Belgisch Limburg

Gepubliceerd op maandag 9 oktober 2017


foto heide belevingsroute Belgisch VlaanderenBelgisch Limburg komt na de projecten Fietsen door het Water, Fietsen door de Bomen en Fietsen onder de Grond met een vierde fietsproject dat fietsen een bijzondere beleving moet geven: Fietsen door de Heide over een monumentale fietsbrug in het Nationaal park Hoge Kempen.

Met unieke en innovatieve fietsprojecten wil Belgisch Limburg blijven bouwen aan het fietsroutenetwerk van de toekomst. De nieuwe fietsbrug slaat twee vliegen in één klap: het is een veilige fietsoversteekplaats -  dankzij dit project hoeven fietsers geen gevaarlijk kruispunt over te steken - én het voegt een extra belevingslaag aan het bestaande knooppuntennetwerk toe. 

De verwachting is dat eind 2018 de eerste toeristen door de heide moeten kunnen fietsen. In hetzelfde jaar worden volgens planning ook de eerder aangekondigde projecten Fietsen onder de Grond en Fietsen door de Bomen opengesteld. Het eerder gerealiseerde project Fietsen door het Water was in ruim een jaar tijd goed voor 295.000 fietsers en nog eens een veelvoud aan wandelaars.