kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Vernieuwde flyer voor EuroVelo 19 Maasfietsroute

Gepubliceerd op maandag 22 februari 2021

Vernieuwde flyer voor EuroVelo 19 Maasfietsroute

De flyer van de Internationale Maasfietsroute is vernieuwd en fris opgemaakt in de EuroVelo huisstijl. Hij biedt algemene route-informatie en een overzichtskaart met diverse hoogtepunten. De flyer is als download beschikbaar. De Internationale Maasfietsroute EuroVelo 19 behoort volgens recente statistieken tot de populairste EuroVelo routes.

De flyer biedt een korte beschrijving van het gevarieerde landschap, het cultureel erfgoed en andere bezienswaardigheden. Allemaal te ontdekken en te verkennen langs de Maas in Frankrijk, België en Nederland. Natuurlijk ook nuttige contactadressen en beeld van de bewegwijzering.

Een grote gestileerde kaart beslaat de hele achterkant van de flyer. De route is hier onderverdeeld in verschillende etappes, waarbij de afstanden, de belangrijkste plaatsen en de treinverbindingen zijn aangegeven. Langs de route staan enkele bezienswaardigheden aangeduid, waaronder ook UNESCO erfgoed. Detailinformatie over de route staat op de websites van de landen en regio's waar de route doorheent voert.

De nieuwe opmaak van de flyer sluit aan bij de vernieuwde EuroVelo huisstijl. De Maasfietsroute flyer is de eerste in een reeks. Ook van andere EuroVelo routes zal een vergelijkbare flyer verschijnen. Verspreiding van gedrukte exemplaren gebeurt via grotere EuroVelo evenementen in 2021 of lokaal en regionaal via routepartners.