kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Vernieuwd fietsnetwerk regio Hart van Brabant

Gepubliceerd op woensdag 27 september 2017


foto vernieuwd fietsroutenetwerk Hart van Brabant - foto VisitBrabantHet fietsnetwerk in Brabant heeft een kwaliteitsimpuls gekregen. Tijdens het Nationaal Fietscongres 2017 in Tilburg hebben gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit en Samenwerking), Mario Jacobs, wethouder Tilburg en Kees Grootswagers, wethouder Loon op Zand het vernieuwde fietsroutenetwerk in regio Hart van Brabant officieel geopend.

Met deze kwaliteitsimpuls is een belangrijke stap gezet voor recreatief fietsen in Noord-Brabant; er zijn nieuwe routes gerealiseerd en er zijn meer dan 1.000 nieuwe fietspanelen geplaatst. Ook wordt de fietser nu via het bekende knooppuntensysteem geleid naar de centra van steden en dorpen. De eerdere zogenoemde centrumverbindingen zijn hiermee verleden tijd. De fietspanelen zijn op een aantal routes uitgerust met beacon-technologie. Tijdens een fietstocht kunnen hiermee actuele omgevingsinformatie en aanbiedingen van lokale ondernemers naar de smartphone van de fietser worden gestuurd. Brabant is de eerste provincie van Nederland die deze technologie op deze manier toepast. De routes die ondersteund worden met deze technologie staan in de Routes in Brabant app.

De provincie Noord-Brabant heeft samen met gemeenten gezorgd voor de financiering van deze kwaliteitsimpuls. Met de kwaliteitsimpuls van het fietsnetwerk en de toepassing van beacon-technologie draagt Routebureau Brabant bij aan de ambitie van Brabant om in 2020 uit te groeien tot dé toonaangevende fietsprovincie.

Op foto vlnr: Kees Grootswagers, wethouder Loon op Zand, gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit en Samenwerking) en Mario Jacobs, wethouder Tilburg.

Bron: connectbrabant.nl