kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Verbeterd fietsknooppuntennetwerk regio Arnhem Nijmegen

Gepubliceerd op donderdag 7 oktober 2021

Verbeterd fietsknooppuntennetwerk regio Arnhem Nijmegen

Visit Arnhem Nijmegen heeft het fietsknooppuntennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen helemaal geüpdatet met actuele routeborden en nieuwe informatiepanelen. Ook is er een nieuwe online routeplanner om snel en makkelijk een eigen route uit te stippelen.

Tien TOP-routes
Aan de hand van het vernieuwde netwerk zijn tien TOP-fietsroutes ontwikkeld van gemiddeld 40 km. Ze zijn gericht op de belangrijkste toeristische thema’s - de TOPPERS - in de regio Arnhem Nijmegen. Van de kastelen en landgoederen in de Veluwezoom tot de fruitbomen in de Betuwe. En van de internationaal befaamde Ooijpolder tot de wijngaarden rondom Groesbeek. Elke route heeft een handig startpunt en een eigen routefolder in print. 

353 nieuwe informatiepanelen
Projectmanager Erwin Akkerman van Visit Arnhem Nijmegen licht toe: “Afgelopen zomer hebben we het hele knooppuntennetwerk in de regio Arnhem Nijmegen grondig gecontroleerd en op veel punten verbeterd. Ook hebben we op alle 353 knooppunten een nieuw informatiepaneel geplaatst, met een actuele kaart van de omgeving en een interessante omschrijving van bezienswaardigheden ter plekke. De tien nieuwe TOP-routes maken gebruik van het netwerk”.

Realisering
De grondige verbetering van het fietsnetwerk en de ontwikkeling van de TOProutes is verzorgd door Visit Arnhem Nijmegen, met ondersteuning van de Provincie Gelderland, alle gemeenten in de regio Arnhem Nijmegen alsmede door het Routebureau Arnhem Nijmegen. Uit®Waarde zorgde samen met Folkersma Route en Sign voor de praktische uitvoering.

Kijk voor de routes op visitarnhem.com en visitnijmegen.com.