kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Utrecht Bike Community event

Gepubliceerd op vrijdag 10 juni 2022

Utrecht Bike Community event

Wat een mooi evenement van Utrecht Bike Community (UBC) op 9 juni. Met zo’n 40 deelnemers, allemaal stakeholders van het fietsen in Utrecht, waren we te gast in Woudenberg, bij het kantoor van Cannondale. Een prachtige locatie om te netwerken en ook onze kennis te delen tijdens een van de sessies. 

Ernest van den Bemd (UBC) en Lucas Harms (DCE/UBC) waren de duopresentatoren in een talkshowachtige setting. De middag begon met een sessie over de historie en activiteiten van gastheer Cannondale. Een breder historisch perspectief, namelijk over de positie van de fiets in Nederland, schetste Henk-Jan Dekker. Hij schreef samen met Otto van Boggelen het boek Cycling Pathways. Daarin belichten ze de rol en het belang van een kennisinstituut als CROW.

Ook werd er gesproken over fietskansen voor ondernemers in het buitenland. Fietsplatform directeur Eric Nijland sprak, net als touroperators Martin de Ruiter en Sissy van Alebeek, over de laatste ontwikkelingen rondom (inter)nationaal fietstoerisme. Hoe we nog vaker in eigen land op fietsvakantie gaan en bezig zijn met een inhaalslag ten opzichte van het buitenland.