kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Terugblik Nationaal Mobiliteitsdebat

Gepubliceerd op dinsdag 21 maart 2017


foto Nationaal Mobiliteitsdebat'Mobiliteit moet en kan slimmer, flexibeler, groener en veiliger', dat is de kernboodschap van de Mobiliteitsalliantie. In deze alliantie slaan de belangrijkste belangenorganisaties op het gebied van mobiliteit - van OV-reizigers, automobilisten en fietsers tot het goederenvervoer - de handen ineen. Zij achten een integrale visie op en aanpak van de mobiliteitsuitdagingen in Nederland noodzakelijk.

Op 9 maart organiseerde de Mobiliteitsalliantie een verkiezingsdebat over de toekomst van het vervoer en transport in Nederland. De zes grootste politieke partijen debatteerden met elkaar en de zaal over urgente oplossingen ten aanzien van bereikbaarheid, vergroening, optimaal gebruik van digitale middelen en veiligheid. Conclusie: Grote transities zijn onvermijdelijk. Alle partijen (VVD, CDA, GroenLinks, D66, SP en PvdA) bleken voorstander van een mobiliteitsakkoord tussen overheid en sector.

Inmiddels zijn de verkiezingen achter de rug en zijn de ogen gericht op de formatie. De Mobiliteitsalliantie popelt om straks met de nieuwe coalitie in gesprek te gaan. De bouwstenen voor oplossingen van mobiliteitsuitdagingen liggen klaar, zoals te lezen is op de website van de Mobiliteitsalliantie. De fiets wordt daarbij gezien als een deel van de oplossing.

Het debat is terug te kijken via deze videoregistratie.