kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Stuurgroepoverleg EuroVelo 19 Internationale Maasfietsroute

Gepubliceerd op donderdag 3 december 2020

Stuurgroepoverleg EuroVelo 19 Internationale Maasfietsroute

Via een online meeting sprak op 2 december de stuurgroep van de EuroVelo19 Internationale Maasfietsroute met elkaar. Partners van aanliggende landen, België en Frankrijk namen deel. Het Fietsplatform vertegenwoordigde Nederland.

Onder meer de resultaten van online marketing campagnes, zoals de jaarlijkse fotowedstrijd, en websitebezoek kwamen aan bod. De stuurgroep keek terug op 2020 en vooruit naar 2021, ook in het licht van de huidige corona-epidemie en de effecten daarvan. Insteek is extra investering in promotie volgend jaar, door inzet van additioneel budget.

Binnen het project wordt gewerkt met budget vanuit alle drie landen om extra waarde toe te voegen aan dat wat landelijk en regionaal gebeurt: continuïteit internationale route (kwaliteit infrastructuur), promotie internationale route en onderliggende nationale routes en monitoring. Vanuit ECF/EuroVelo is er veel interesse in de resultaten van het gebruikersonderzoek 2020 waar we als Fietsplatform aan werken. 

2021 is het laatste jaar van de Long Term Management Agreement LTMA periode die loopt van 2019 t/m 2021. Volgend jaar zullen tijdig plannen moeten worden gemaakt voor periode daarna.