kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Routebureau Utrecht opgericht

Gepubliceerd op woensdag 8 november 2017


foto oprichting Routebureau Utrecht - foto Pieter VerhoeveDe provincie Utrecht heeft vandaag samen met de Utrechtse gemeenten het Routebureau Utrecht opgericht. Het Routebureau zorgt voor het beheer, de ontwikkeling, het onderhoud en de informatievoorziening van de recreatieve routenetwerken in Utrecht. Per 1 januari 2018 is het Routebureau operationeel. Recreatie Midden-Nederland voert de taken van het Routebureau uit.

Doel van het Routebureau is dat mensen meer gaan wandelen, fietsen en varen. Goede routenetwerken in de hele provincie sporen mensen aan meer te wandelen en te fietsen. Dit past binnen de ambitie van de provincie Utrecht om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving.

Het Routebureau Utrecht zorgt ervoor dat informatiepanelen en bewegwijzering worden onderhouden. Ook moeten knooppunten goed op elkaar aansluiten. Themaroutes voor recreanten en toeristen maken wandelen en fietsen daarnaast nog leuker.  Het Routebureau gaat nauw samenwerken met de toeristische marketing organisaties in regio Utrecht.

Het Fietsplatform zal - net als met ander routebureaus - nauw contact onderhouden met het Routebureau Utrecht.