kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Recordpoging 'Langste Fietslint ter wereld'

Gepubliceerd op dinsdag 8 mei 2007

Op zondag 27 mei (pinksterzondag) wordt opnieuw een poging gedaan het wereldrecord 'Langste Fietslint' te verbreken. De eerste keer, op zondag 29 april bij de officiële start van de Meimaand Fietsmaand, werd het record van 641 fietsers niet verbroken. De officials klokten een lint van 'slechts' 555 fietsers. 

De recordpoging vindt plaats op het immense terrein van veiling FloraHolland in Naaldwijk, nabij Den Haag en Rotterdam. Daar wordt dan 's werelds langst aaneengesloten fietslint gevormd. Anders gezegd, zeker zo'n 700 mensen proberen dan als één geheel fietsend een lint te vormen. Het record dateert van vorig jaar, in Leiden was er toen een lint van 641 fietsers. 

Help mee dit record te verbreken en schrijf u in op de site www.meimaandfietsmaand.nl.

De kosten voor deelname bedragen € 5,-. U krijgt hiervoor een kleurrijk T-shirt. De opbrengst van deze recordpoging gaat naar de KWF Kankerbestrijding. Meer informatie over deze recordpoging vindt u op de site www.meimaandfietsmaand.nl.

Deelnemers van de eerste poging kunnen zich weer aanmelden om mee te doen, maar hoeven ter plaatse geen € 5,- meer te betalen. Vergeet niet uw T-shirt mee te nemen op 27 mei!