kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Recordaantal routes in Meimaand Fietsmaand

Gepubliceerd op dinsdag 11 maart 2008

Nederland staat ook in dit jaar tussen april en juni weer 31 dagen lang in het teken van de Meimaand Fietsmaand. Tijdens dit grootste, landelijke tweewieler-evenement worden er bijna 300 toer- en recreatieve routes uitgezet. Een record, want nooit eerder waren er tegelijk zoveel unieke fietstochten beschikbaar, die alleen in de maand mei kunnen worden verreden. 

Het thema van de derde Fietsmaand is: Samen Fietsen. Extra aandacht krijgt in deze editie het nationale toeristische themajaar 'Nooitverwacht Nederland', zodat al fietsend tal van onbekende toeristische 'pareltjes' kunnen worden bezocht.

De Meimaand-fietsroutes worden verzorgd door tientallen routemakers van VVV´s en toerfietsverenigingen. Veelal zijn ze 'prettig aangekleed' met bijzondere stops bij attracties, musea of boerderijen. Tijdens de weekenden zullen Keukenhof, Jumbo en Staatsbosbeheer bijzondere activiteiten organiseren. Zo kan er voor het eerst op 1, 2 en 3 mei ´s avonds in Lisse tussen de tulpenbedden van Keukenhof worden gefietst. Ook zijn er Meimaand-verblijfsarrangementen.

De fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) in samenwerking met de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform. Het totale route-aanbod en meer achtergrond-informatie is digitaal te vinden op www.meimaandfietsmaand.nl.