kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Provincie Zeeland houdt fietsen hoog in het vaandel

Gepubliceerd op vrijdag 12 februari 2021

Provincie Zeeland houdt fietsen hoog in het vaandel

Provincie Zeeland heeft een hart voor fietsen. Zo bleek ook weer tijdens ons voortgangsoverleg met gedeputeerde Toerisme en Recreatie Dick van der Velde. Fietsen is belangrijk voor Zeeland, droeg hij uit. Als portefeuillehouder onderhoudt hij daarvoor graag periodiek contact met ons. Het over en weer uitwisselen van ideeën en inzichten draagt bij tot een vruchtbare samenwerking.

Gesproken is onder meer over het Routebureau Zeeland dat tijdelijk is ondergebracht bij de provincie, vanwege de opheffing van VVV Zeeland. De provincie is blij met ons aanbod om hen te helpen bij het zekeren van de continuïteit.

Zeeland hecht veel belang aan de kwaliteit van het routeaanbod in de provincie. In de laatste Kwaliteitsmonitor van het Fietsplatform scoorden ze de maximale 5 sterren. Zeeland wil die score behouden, maakt werk van het behoud en de versterking van de kwaliteit. Met zijn achtergrond in de horeca maakt gedeputeerde Van der Velde zich ook sterk voor een goed aanbod van Fietsers Welkom! adressen in Zeeland. Er is waardering voor onze coronacampagne. En steun werd toegezegd om samen te zoeken naar een blijvend goed aanbod van fietsvriendelijke adressen.