kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Opnieuw internationale kennismeeting

Gepubliceerd op donderdag 19 september 2019

Opnieuw internationale kennismeeting

De buitenlandse aanvragen voor kennisdeling blijven binnenkomen. Op 17 september ontvingen wij weer een groep vanuit Denemarken. Dit keer een gezelschap van 10 mensen van het Nationaal Fonds voor Deens Natuur- en Kusttoerisme. 

Zij waren op 16 en 17 september op studiereis in Nederland. Naast aandacht voor ontwikkeling van toerisme, kustbescherming en wooncapaciteit, waren ze ook geïnteresseerd in de Nederlandse fietsroutestructuur met LF-routes en fietsknooppunten.

Op eigen gelegenheid planden ze een kustbezoek en fietstocht in de omgeving van Vlissingen. Vervolgens kregen ze op het bureau in Amersfoort van directeur Eric Nijland toelichting op het Nederlandse fietsroutesysteem en antwoord op vragen.

Japans bezoek
Een dag eerder ontving Folkersma routing en sign een hoogleraar grafisch design van de Tsukuba University in Japan. Japan is bezig met een netwerk van nationale langeafstandsfietsroutes. Om onderzoek te doen naar fietsinfrastructuur en met name bordontwerp en systematiek van bewegwijzering, bezochten ze o.a. Nederland. Folkersma legde de systematiek van LF-routes en fietsknooppunten uit. Ook gaven ze inzicht in hun digitale beheersysteem voor fietsnetwerken én een kijkje in de werkplaats voor de materialen en technieken.