kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Op één dag per fiets Nederland rond!

Gepubliceerd op woensdag 9 mei 2007

Op zaterdag 5 mei heeft bij restaurant Kraantje Lek in Overveen de officiële landelijke aftrap plaatsgevonden van het evenement Op één dag per fiets Nederland rond! De directeur van het Landelijk Fietsplatform, de heer Eric Nijland, gaf om 10.30 uur het startsein. Op dat tijdstip startte overal in Nederland fietsers met hun traject langs de Ronde van Nederland. Vanaf Kraantje Lek startten de twee NTFU toerfietsverenigingen: LRTV Swift uit Leiden en T.C. Vogelenzang uit De Zilk.

In het kader van de Meimaand Fietsmaand organiseerde het Landelijk Fietsplatform het evenement Op één dag per fiets Nederland rond! Op deze dag startten verschillende groepen en individuele fietsers verspreid over Nederland met een etappe langs de Ronde van Nederland, een 1200 km lange, bewegwijzerde fietsroute langs de randen van Nederland. Een unieke prestatie: de gehele Ronde van Nederland werd in één dag gefietst!

Iedereen werd opgeroepen om mee te fietsen deze dag. Op de site www.meimaandfietsmaand.nl was een etappe-overzicht te zien met daarbij het aantal kilometers, de vertrekplaats, de vertrektijd en gegevens van de begeleider van de etappe. Vooraf aanmelden was niet nodig en deelname aan het evenement was gratis. Belangstellenden konden naar de vertrekplaats komen om vanaf daar met de etappe mee te fietsen en daarmee bij te dragen aan deze unieke prestatie.

Een cameraploeg van het RTL4-programma Nederland Fietst! bracht een bezoekje aan Kraantje Lek en maakte hier opnames voor het programma dat a.s zondag wordt uitgezonden (zondag 13 mei, RTL 4, 16.15 uur). 

Speciale aanbieding
In het kader van de Meimaand Fietsmaand is de gids van de Ronde van Nederland extra voordelig geprijsd; u betaalt slechts € 12,50 (normale prijs € 17,50). Bovendien krijgt u de gids gratis thuis gestuurd! Deze speciale aanbieding is alleen geldig tijdens de Meimaand Fietsmaand en wanneer u de gids via de site www.meimaandfietsmaand.nl bestelt.