kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Officiële opening LF Maasroute

Gepubliceerd op maandag 15 april 2019


Op donderdag 25 april is op Slot Loevestein de officiële opening van de LF Maasroute.  Het netwerk Langeafstand Fietsroutes (LF-routes) vormt  zich de komende jaren om in zo’n tien LF-icoonroutes: meerdaagse fietsroutes met een sterk thema en hoge kwaliteit. De LF Maasroute is nu de eerste LF-icoonroute.

De route is 480 kilometer lang en gaat van Maastricht via Hoek van Holland naar Rotterdam. Vorige maand is de route - die onderdeel uitmaakt van de Internationale Maasfietsroute - benoemd tot EuroVelo 19.  De route is in twee richtingen bewegwijzerd met nieuwe, heldere bordjes. Hij kan dus ook in twee richtingen gefietst worden.

Bij de opening op Slot Loevestein ervaren de gasten tijdens een fietstocht al een stuk va nde route. Twee LF Maasfietsers Laura en Irene fietsen de eerste 5 kilometer mee, waarna zij beginnen aan hun LF Maasroute avontuur. De twee fietsende dames reageerden op de oproep van Nederland Fietsland voor een enthousiaste fietser om een deel van de LF Maasroute te fietsen. Op Koningsdag rijden ze Rotterdam binnen. Waar ze ondertussen langskomen, wat ze meemaken en waar ze slapen, delen ze na de opening via de sociale kanalen van Nederland Fietsland.