kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Nieuwe subsidieregeling voor themaroutes provincie Groningen

Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2017


foto FraeylemaborgDe provincie Groningen heeft een subsidieregeling toeristische themaroutes opengesteld. De subsidie is bestemd voor de ontwikkeling van routes voor fietsen, wandelen en varen in de provincie, waarbij een typisch Gronings thema centraal staat. De regeling staat open voor overheden, bedrijven, culturele instellingen, natuur- en landschapsorganisaties en particulieren. In totaal is er 600.000 euro beschikbaar.

"Door toeristische themaroutes wordt het voor toeristen makkelijker en aantrekkelijker gemaakt om op ontdekkingsreis te gaan door onze provincie en om zo de culturele en landschappelijke bezienswaardigheden en de gastvrijheid van onze toeristische ondernemers te ervaren", zo stelt de Provincie.

De subsidiabele activiteiten zijn:

  • De ontwikkeling en realisatie van een toeristische themaroute, namelijk het bedenken, omschrijven en introduceren van een toeristische themaroute met informatie over de bezienswaardigheden die te maken hebben met het centrale thema;
  • De realisering van nieuwe, of verbetering van bestaande infrastructurele aankleding gekoppeld aan een toeristische themaroute;
  •  De realisering van nieuwe, of verbetering van bestaande infrastructurele schakels gekoppeld aan een toeristische themaroute.

De regeling staat open tot 18 oktober 2018. Kijk voor meer informatie op de site van Provincie Groningen.