kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Nieuwe reeks uitgaven Landelijke Fietsroutes

Gepubliceerd op dinsdag 22 mei 2007

Geschikt voor korte of langere fietsvakantie langs bewegwijzerd netwerk

Onder de noemer 'LF-vakantietochten' zijn zojuist drie nieuwe uitgaven verschenen met combinaties van Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Deze publicaties vervangen bestaande gidsen of volgen uitverkochte gidsen op. Ook een compleet nieuw product 'Weekendtochten via LF-routes' rolde van de persen. Deze laatste bedient de brede groep recreatieve fietsers die er graag met de fiets een paar dagen op uit wil.

Losse kaarten
De nieuwe LF-vakantietochten bestaan uit een map met losse A2-formaat bladen met topografisch kaartmateriaal (schaal 1:100.000), enkele stadsplattegronden, tips voor bezienswaardigheden en praktische informatie over de route. De kaarten zijn van watervast, onscheurbaar materiaal. Een dun boekje met algemene informatie ter voorbereiding op de fietstocht is in de map ingestoken. Hierin staat ook het overzicht met overnachtingsadressen. De drie uitgaven zijn:

Nederlandse Kustroute - Fietsen langs duin, strand en wad   
In deze uitgave zijn de LF1 Noordzeeroute en de LF10 Waddenzeeroute opgenomen. De route volgt de gehele kust tussen Sluis en Nieuweschans.

Noord-Zuidroute - Fietsen tussen de Friese waddenkust en het Limburgse heuvelland
In deze uitgave zijn de LF3 Rietlandroute, de LF3 Hanzeroute, de LF3 Maasroute en de LF6 (Maastricht–Vaals) opgenomen. Een route tussen het uiterste noorden en uiterste zuiden van ons land.

Midden-Nederlandronde - Fietsen door bossen, buitenplaatsen en boerenland In deze uitgave zijn de LF4 Midden-Nederlandroute, de LF15 Boerenlandroute en een gedeelte van de LF1 Noordzeeroute opgenomen. De ronde biedt de fietser een dwarsdoorsnede van het Nederlandse landschap.

Weekendtochten via LF-routes
De gloednieuwe uitgave 'Weekendtochten via LF-routes' bevat acht compleet uitgewerkte tochten met een lengte tussen de 120 en 170 km; goed voor een paar dagen lekker fietsen. Voor elke tocht is een
los kaartblad op A2-formaat, ook weer van watervast, onscheurbaar
materiaal. Hierop staat de route ingetekend. Een selectie overnachtingsadressen en tips voor bezienswaardigheden onderweg maken het aanbod compleet.

De acht weekendtochten liggen verspreid over Nederland:

  • Maas- en Vestingtocht – Fietsen langs de Maas van Den Bosch naar Nijmegen (120 km)
  • Rondje Groene Hart – Fietsen tussen Gouda, Vianen, Gorinchem en de Biesbosch (170 km)
  • Rondje Kop van Holland  - Fietsen in de sporen van Michiel de
    Ruyter (170 km)
  • Rondje Peel en Maas – Fietsen door Midden-Limburg en het oosten van Brabant (130 km)
  • Rondje Polder, Weerribben en Wieden – Fietsen tussen Kampen, Urk, Lemmer en Blokzijl (138 km)
  • Rondje Salland en Vechtdal – Fietsen tussen IJssel en Sallandse Heuvelrug (131 km)
  • Rondje Twente – Fietsen door Twente en over de Sallandse Heuvelrug (165 km)
  • Rondje Veluwe – Fietsen over de Veluwezoom en door het IJsseldal (132 km)

De map met acht LF-weekendtochten kost € 15,-. De LF-vakantietochten kosten € 17,50 per stuk. Alle titels zijn via deze site te bestellen.

Bewegwijzerd netwerk
Zowel de LF-vakantietochten als de Weekendtochten zijn gebaseerd op het netwerk Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Dit is een wijdvertakt bewegwijzerd fietsroutenetwerk van zo'n 4.500 km door heel Nederland. De routes voeren zo veel mogelijk via rustige, veilige binnenweggetjes en vrijliggende fietspaden. Jaarlijks worden zo'n 400.000 meerdaagse tochten over LF-routes ondernomen.