kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Nieuwe fietsgids Ronde van Nederland verschenen

Gepubliceerd op donderdag 21 april 2005

Onlangs is de compleet nieuwe fietsgids Ronde van Nederland verschenen, opvolger van de succesvolle gelijknamige fietsgids uit 1998. De Ronde van Nederland is samengesteld uit zes bewegwijzerde Landelijke Fietsroutes (LF-routes) of delen daarvan, en voert langs de Noordzee- en Waddenkust en door het oosten en zuiden van het land.

Onderweg doorkruist de route de meest uiteenlopende landschappen en toont de grote regionale verscheidenheid van ons land. De 1200 kilometer tellende ronde is ideaal voor een fietsvakantie, maar is ook bij elkaar te sparen via dag- of weekendtochten. In de bijbehorende gids wordt de route in 45 deeltrajecten beschreven en op gedetailleerde topografische kaarten (schaal 1:100.000) weergegeven. Verder biedt de gids veel nuttige adressen van musea en attracties, overnachtingsmogelijkheden, veerdiensten en VVV-kantoren. De gids heeft een handige spiraalband en kost
€ 17,50. Verkrijgbaar bij onder meer de ANWB- en VVV-kantoren of te bestellen via het bestelformulier op deze site.

Het fietsen van de Ronde van Nederland is een prachtige prestatie, bereikbaar voor iedereen! Degenen die de Ronde compleet hebben gefietst, ontvangen daarom van het Fietsplatform een toepasselijk aandenken. Kijk bij 'Ronde van Nederland' wat je precies moet doen om in aanmerking te komen voor dit aandenken.