kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Mooie resultaten Rijnfietsroute in Radreiseanalyse 2017

Gepubliceerd op donderdag 23 maart 2017


Tijdens de Internationale Tourismus Börse (ITB) in Berlijn van 8 - 10 maart 2017 is de ADFC Radreiseanalyse 2017 gepresenteerd. EuroVelo 15 Rijnfietsroute kwam daarbij goed uit de bus.

De ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) houdt een jaarlijkse fietsreizen analyse. Het Duitse gedeelte van de Rijnfietsroute staat op de derde plaats bij de meest populaire fietsroutes van Duitsland. Het internationale gedeelte behaalde de top 10 met een mooie 8e plaats, wat betekent dat deze route de meest succesvolle nieuwkomer is in de top 10. Ook onderzocht de analyse de meest-gebruikte fietsroutes in Duitsland en Europa. Hierbij verzekerde het internationale gedeelte van de EuroVelo 15 zich van een 3e plaats en het Duitse gedeelte kwam op een 2e plek als meest-gebruikte fietsroute in Duitsland. Het succes laat zich verklaren door goede bewegwijzering, een meerjarige gemeenschappelijke marketingstrategie en de hoge kwaliteit van de Rijnfietsroute zelf en van de toeristische mogelijkheden.

Tijdens de ITB had de Rijnfietsroute een gedeelde stand met de European Cyclists‘ Federation (ECF). Naast folders van alle ECF partners, waaronder een Duitstalige flyer van Nederland Fietsland, is ook de nieuwe EuroVelo overzichtskaart breed verspreid.

Klik hier voor de volledige Radreiseanalyse 2017

screenshot ADFC Radreiseanalyse