kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Lancering nieuwe internationale website North Sea Cycle Route

Gepubliceerd op dinsdag 16 mei 2006

De vernieuwde website van de North Sea Cycle Route biedt een enorme hoeveelheid informatie en inspiratie, kaarten en advies bij het voorbereiden van een tocht door Engeland, Schotland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Nederland en België.

Tegelijk met de lancering van de nieuwe North Sea Cycle website is de website van de North Sea Trail de lucht in gegaan. Deze route biedt wandelaars meer dan 5000 kilometer aan gemarkeerde paden door diverse kustgebieden – van de Noorse fjorden en bergen tot de duinen in Nederland en van de windmolens in Zweden tot de kliffen in Schotland.

Beide websites zijn (grotendeels) beschikbaar in verschillende Europese talen en bieden interactieve digitale kaarten om fietsers en wandelaars te helpen bij de planning van hun route. Ook worden bezoekers geïnformeerd over de fantastische natuur en het cultureel erfgoed dat onderweg te ontdekken is, waaronder oude tradities & gebruiken en architectuur.

De websites zijn ontwikkeld vanuit een samenwerking tussen de twee projecten, NAVE Nortrail, begeleid vanuit Aberdeen, Schotland en North Sea Cycle route Cycling On, begeleid vanuit Rogaland, Noorwegen. Beide projecten zijn deels gesubsidieerd door het EU Interreg IIIb North Sea programma.