kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Lancering eerste fietsroute Kastelen en Buitenplaatsen

Gepubliceerd op vrijdag 8 september 2017


foto lancering Kastelenrondjes NBTC Fietsplatform - foto Anne HamersNBTC Holland Marketing en het Landelijk Fietsplatform hebben gisteren de themaroute Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde overhandigd aan de directeur van Kasteel Duivenvoorde. De route is een eerste fietsroute in een nieuwe reeks over Kastelen en Buitenplaatsen, in de vorm van een compact rondje én gebaseerd op de populaire fietsknooppunten. De routes zijn speciaal bestemd voor Duitse en Belgische toeristen. Het Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsrondjes.

De focus van de internationale activiteiten van NBTC ligt voor Kastelen en Buitenplaatsen op de bewerking van de Belgische en Duitse markt; voor Nederland de grootste markten als het gaat om internationaal toerisme. In 2016 bezochten ruim 4,6 miljoen Duitsers voor een vakantie ons land en daarmee staat Duitsland op de eerste plaats in de top-10 van herkomstmarkten. België staat met ruim 2,1 miljoen bezoekers op de tweede plek.

De komende maanden volgen meer kastelenfietsrondjes, onder andere in de Noord-Hollandse en Utrechtse Vechtstreek, op de Gelderse Veluwezoom en in Twente. De routes worden behalve Nederlandstalig (voor de Vlamingen) ook in het Duits kosteloos beschikbaar gesteld. De eerste Nederlandstalige Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde is nu beschikbaar op www.holland.com/kastelen.

Met de overhandiging van de fietsroute is het officiële startsein gegeven voor de verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’. NBTC Holland Marketing zet hiermee samen met partners de mooiste en aantrekkelijkste kasteel- en buitenplaatsmusea van Nederland op de kaart. Het Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroutes langs de kastelen met hun indrukwekkende tuinen, rijke collecties en beroemde bewoners door de eeuwen heen. De verhaallijn ‘Kastelen en Buitenplaatsen’ is onderdeel van het HollandCity-concept, waarmee NBTC de komende jaren inzet op spreiding van het groeiend aantal internationale bezoekers. Parallel aan deze fietsrondjes werkt het Fietsplatform aan een nieuwe lange-afstandfietsroute rond hetzelfde thema, passend in de nieuwe aanpak van Nationale LF-icoonroutes. De kastelen én de fietsrondjes worden daarmee verbonden.