kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Koning Willem-Alexander opent Velo-city 2017 in Nijmegen

Gepubliceerd op vrijdag 12 mei 2017


logo VeloCity 2017Op 13 juni 2017 zal Koning Willem-Alexander in Nijmegen Velo-city 2017 openen. Dit meerdaagse congres wordt georganiseerd door de steden Arnhem en Nijmegen in samenwerking met de European Cyclists’ Federation (ECF) en de provincie Gelderland. Het Fietsplatform verzorgt en modereert twee presentaties en begeleidt een aantal fietsexcursies.

Het congres vindt plaats van 13 tot en met 16 juni. Circa 1.500 professionals van over de hele wereld ontmoeten elkaar om de laatste fietsinnovaties te bespreken en meer te leren over hoe steden en regio’s fietsvriendelijk in te richten. Verder is er een uitgebreid (fiets)excursieprogramma en een expo met honderd standhouders. Op de laatste congresdag wordt de European Cycling Strategy aangeboden aan mevrouw Bulc, EU commissaris voor transport en mobiliteit. Doel van de strategie is de komende jaren fietsen een belangrijkere rol te geven binnen het Europees mobiliteitsbeleid.

Na het bezoek aan Velo-City 2017, fietst Koning Willem-Alexander een deel van het Rijnwaalpad, een snelfietspad van 17 kilometer tussen Nijmegen en Arnhem.

Bron: koninklijkhuis.nl