kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen
Nieuws

Kennismeeting met Deutsche Fahrrad Club ADFC

Gepubliceerd op vrijdag 30 november 2018


foto meeting ADFCOp 29 november vond op initiatief van de ADFC een waardevolle kennismeeting plaats met ADFC directeur Burkhard Stork en afdelingsleider toerisme Louise Böhler. Jeanette van het Zelfde vertegen-woordigde onze partnerorganisatie ANWB. Ook Fietsplatform voorzitter Paulus Jansen nam deel aan de meeting. Hij kijkt terug op een goed gesprek. "We willen graag de grensoverschrijdende samenwerking met betrekking tot het toeristisch fietsen intensiveren. Deze meeting helpt daarbij.” Burkhard Stork was eveneens content: "We had a really great meeting at Fietsplatform for an intense exchange about cyclingtourism in Germany and the Netherlands. We will continue!"

Het overleg stond in het teken van kennis- en expertise-uitwisseling. In de ochtend kwamen de knooppuntnetwerken en de lange-afstandsfietsroutes in Nederland en Duitsland aan bod. Verder ook de relatie met EuroVelo. In de middag zoomden Fietsplatfom directeur Eric Nijlandfoto fietstocht Amersfoort SLF en ADFC en adjunct-directeur Leon Hoogsteen in op monitoring, onderzoek en marketing van het fietstoerisme. Fietsplatform en ADFC stelden vice versa vast dat het goed is een meeting als deze jaarlijks te organiseren.

Een bezoekje aan Nederland Fietsland kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder een stukje te gaan fietsen. Dat gebeurde op vrijdag in de omgeving van Amersfoort.